osIKT

Anton Fagergren

Mitt namn är Anton Fagergren. Jag arbetar inom västerås stad som förskollärare, lärcoach inom digitalisering studerar till pedagogista på Reggio Emilia institutet i Stockholm.

Under 2016 har jag också fått förmånen att arbeta med IKT och kompetensutveckling på ett större antal förskolor i kommunen. Förutsättningarna för detta kommer från ett stipendium, från Helge Jonson Ax:son stiftelse som jag tog emot förra året. (Helgepriset)

Jag var en av lärarna som fick äran att ta emot guldäpplet 2016. Allra främst känns det roligt att förskolans medvetna arbete för att utveckla förskolan får synas och lyftas i positiva sammanhang. Det är en vinst för yrket och inte bara för mig eller vår enhet.

Mina visioner för framtiden handlar om att få arbeta som pedagogista med digitala verktyg som specialisering. Mot en likvärdig förskola och en medveten förskola med modern barn- och kunskapssyn.

Jag älskar tanken med att ha en transparans. Att vi ska visa vad vi gör och således ta del av varandras arbete. För att utveckla oss själva och andra.

Ibland måste man våga öppna upp. Det stärker.

På återseende. / Anton

Mail: Anton.fagergren@vasteras.se

Följ mig på: Twitter


Bilden är lånad från en artikel i tidningen: digitala intryck och fotad av Jonas Bilberg. 

3 thoughts on “Anton Fagergren

 1. Tuovi Silvola

  Hej Anton,
  Åker till intresserade kommuner och föreläser. Vi är några förskolechefer i Örnsköldsviks kommun som skulle vara intresserade att höra ditt arbete kring digitalisering o pedagogisk utveckling. Hör gärna av dig så kan vi prata vidare.

 2. Pauline Roth

  Hej
  Måste vara få tacka för en fantastisk föreläsning i dag på SETT mässan…
  Det klarade du galant fast du var nervös som du sa och aldrig föreläst förr för så många…
  tack igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *